Levélzöldségek

 

A levélzöldségek a saláták széles skáláját foglalják magukba a fejessalátától a madársalátán át a tépősalátáig, rukoláig melyek színben és formában igen változatosak.

Ezenkívül a spenót, sóska, mangold, és a kapor is fontos levélzöldségek, melyek jelentős vitaminforrások egész éven át. Legtöbb salátafélét tavasszal vagy ősszel termesztjük, mivel a nyári túlzott melegre magszárképződéssel reagálnak. A tépősalátát, rukolát és egyes fejessaláta fajtákat (Attrakció, Balaton zöld, Keszthelyi nyári) szakaszosan tavasztól őszig vethetjük, így mindig lesz saláta alapanyagunk a nyári hőségben is. Az áttelelő fejessalátát (pl. Téli vajfej) ősszel, augusztusban vetjük, így már kora tavasszal szedhető.

 

 

Saláták

 

     
 Hajtató gigant
 Május királya
Great Lakes 118 
     
 Attrakció Amerikai barna 
Lento 
     
 Téli vajfej
Római saláta 
Lollo Rossa 
     
 Lollo Bionda
Endiviasaláta 
Madársaláta 
     
 Rukola  Cikória  Tépősaláta
     
 Saláta drazsé    

 

 

 

Spenót

 

     
 Popey Matador 
Új-Zélandi spenót 

 

 

 

Kapor, sóska

 

   
 Kapor Pallagi nagylevelű 

 

 

 

Mángold

 

 
 Lucullus