Gyökeresek

 

A gyökérzöldségek, a sárgarépa, petrezselyem, zeller, cékla, pasztinák kétéves növények, melyek első évben növelik meg a gyökértestet és a második évben hozzák a virágzatukat és a magtermést.

A három fő gyökérzöldséget (sárgarépa, petrezselyem és a zeller) egész évben át fogyasztjuk valamilyen formában. A sárgarépa kiváló immunrendszer erősítő, karotint (provitamin A) és B vitamint tartalmaz petrezselyem és a zeller levelét fűszerként frissen és szárítva is használjuk.

 

 

Retek

 

       
 Korai legjobb
Óriás vaj 
Jégcsap 
Francia reggeli 
       
 Húsvéti rózsa 2
 Jánosnapi  Mikepércsi vaj
 Japana F1
       
 Téli kerek fekete
Müncheni sör 
 Retek drazsé
 

 

 

Cékla

 

 
 Detroit 2
 Cylindra Kornett 

 

 

Feketegyökér, spárga

 

   
 Feketegyökér  Spárga

 

 

 

Sárgarépa

 

 Amsterdam Nantes 2 
Nantes 3 
     
 Little Finger
Rekord 
Chantenay 2 
     
 Fertődi vörös
 Danwers 126
 Vörös óriás
     
 Flakker 3
 Keszthelyi hengeres
 Sárgarépa drazsé
     
 Sárgarépa drazsé    

 

 

 

Zeller

 

       
 Hegykői Prágai óriás 
Neon 
Szárzeller 
       
 Zeller drazsé  Zeller drazsé    

 

 

 

Pasztina

 

 Fertődi félhosszú

 

 

 

 

Petrezselyem

 

     
 Korai cukor Hosszú 
Félhosszú 
     
 Hanácka  Olmützi  Mohafodrozatú
     
 Símalevelű  Petrezselyem drazsé Petrezselyem drazsé 

 

 

Takarmányrépa

 

   
 Takarmányrépa Takarmányrépa